Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2011 20:38 - ...
Автор: vanya70 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1621 Коментари: 4 Гласове:
10



 

ДЕГРАДАЦИЯ
(уанрю)
.
.
.
.
.
.
.
   
Идея, идеал, идеализиране.
 
11.07.2011
 
 



Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Какво е това. Едеята е доста заво...
15.08.2011 08:09
Какво е това. Едеята е доста завоалирана. Идея ...идеализиране...само толкова ли?
цитирай
2. vanya70 - ... :)
26.08.2011 08:30
kushel написа:
Какво е това. Едеята е доста завоалирана. Идея ...идеализиране...само толкова ли?


Куш, знаеш ли защо харесвам толкова много кратките форми на изказ - оставят място на читателя да допълва това, кото авторът си мисли, че е казал ;) :) А в друг сайт тези си краткости съм обединила под заглавие "Десилирани мисли", защото се опитвам да са нещо като концентрат, извлечен от дългите ми размисли, които все нямам време да описвам нашироко :)))

И конкретно за това уанрю (афоризъм или както и да се нарече...) ето моето виждане - подредени в този ред трите думички, смятам за деградация, защото всяка идея (добра или не чак толкова) може да се развива, предизвиква опити за подобряване на самата идея и това, което е свързано с нея. В тази връзка смятам, че самата идея (във всяка област на живота) предизвиква развитие, усъвършенстване и самоусъвършенстване на човека, живота му и отношенията с т.нар. общество...

Когато една идея, обаче, се превърне в идеал, тя вече е достигнала за този, които я превръща в идеал, форма, която не позволява повече развитие...

А щом се стигне до идеализиране на нещо или някого - това вече е равносилно на упадък... Смятам, че идеализирането (на идея, личност или каквото и да е друго) е нещо, което пречи да се виждат различни гледни точки, да се съпоставя и мисли… нещо, което рано или късно, ще доведе до срив (емоционален, обществен, политически и т.н. в зависимост от това, което е било идеализирано).

В общи линии това е което „авторът е искал да каже” ;) :))) А дали е успял - ще кажат читателите :)

Поздрави и Благодаря! :)
цитирай
3. katyia - Po povod na tozi prekrasen primer za degradatziya,
26.08.2011 19:45
mi hrumna - kolko e vyarno tvurdenieto che v prostotata na neshtata se sudurja mudrostta.
цитирай
4. vanya70 - 3. katyia,
29.08.2011 16:33
Така казват, наистина, хората..., а аз ти Благодаря, че след тази ми краткост си се сетила за това! :) Доколко мъдро е писанието ми зависи в голяма степен от... четящия :) Просто обичам предизвикателството на кратките форми, до които стигам след дъъъълги размисли и усещания, и в същото време оставят достатъчно място за въображението и личния опит на този, който ги чете :)

Поздрави, Катя! :)
цитирай
Търсене